5 tips die jou helpen de juiste webdesigner te vinden

Je wil een nieuwe website en gaat dit lekker uitbesteden. Groot gelijk! Jij focust namelijk liever op jouw bedrijf en waar jij goed in bent. Maar welke webdesigner vertrouw je om jouw visie en stijl tot leven brengen op het digitale canvas? In deze blogpost geef ik tips en vertel ik waar je op moet letten bij het kiezen van een webdesigner. 

Wat voor functionaliteiten heb je nodig?

Eén van de eerste dingen die je doet is bedenken wat je op jouw website wil hebben. Wil je bijvoorbeeld een webshop of wil je online boekingen kunnen accepteren? Of een sales page met e-mailfunnel? Bedenk ook hoeveel pagina’s je nodig hebt en hoe je je producten of aanbod wil organiseren.

Het kan handig zijn om concurrentieonderzoek te doen voor wat inspiratie. Kijk eens naar vergelijkbare bedrijven en websites om ideeën op te doen. Dit kan in het begin misschien wat overweldigend lijken, maar no worries. Een goede webdesigner helpt je met dit proces en denkt met je mee.

Een goede briefing vanaf het begin is belangrijk, omdat dit uiteindelijk geld bespaart en betere resultaten oplevert. Daarom plan ik altijd een Webdesign- en Branding sessie met mijn klanten om hun visie helder te krijgen en welke elementen er op de website moeten komen.

Vind een designer van wie je de vibe en stijl leuk vindt.

Veel ondernemers maken een cruciale fout bij het kiezen van een designer. Ze kennen toevallig iemand in hun directe netwerk die “websites maakt”, dus gaan ze met die persoon in zee. Maar ze hebben geen idee of het werk van die persoon echt reflecteert wat ze zelf willen. Vaak lanceren ze dan een website die ze eigenlijk niet geweldig vinden of ze lanceren helemaal niets omdat ze gewoon niet op dezelfde golflengte zitten.

Dus voordat je een webdesigner inhuurt om je website te bouwen, doe eerst je huiswerk. Bekijk hun vorige werk, de eigen website en kijk of zij een vergelijkbare vibe hebben die jij zelf ook zou willen. Je wil een webdesigner die goed naar jouw wensen luistert, begrijpt wat jij wilt en openstaat voor ideeën. Communication is key!

Maak daarom eerst kennis met potentiële webdesigners voordat je een keuze maakt. Stel vragen, leg jouw visie uit en kijk hoe zij hierop reageren. Een klik hebben is belangrijk om tot het beste resultaat te komen.

Vrouw maakt een huisstijl op een tablet ipad

Kijk naar hoe een webdesigner haar eigen bedrijf promoot.

Een webdesigner die zich niet alleen focust op het ontwerp, maar zich ook onderdompelt in de online zakelijke wereld, zorgt ervoor dat je niet alleen een mooie website krijgt, maar ook één die strategisch is opgezet.

Een webdesigner kiezen die op de hoogte is van marketing en funnels kan erg nuttig voor je zijn bij de lancering of herlancering van je bedrijf, omdat ze dingen als gratis weggevers, opt-in formulieren en flow/automatisering al voor jou in gedachten hebben.

Kijk bijvoorbeeld eens naar één van mijn eigen weggevers; de Website Launch Checklist. Dit is een typische ‘freebie’ die ervoor zorgt dat ik leads (e-mailadressen) kan verzamelen. Deze kan ik dan later weer via e-mails benaderen voor leuke aanbiedingen of de lancering van een nieuw product.

Wat wil je met de Copywriting voor je website?

Onthoud dat een webdesigner hoogstwaarschijnlijk geen tekstschrijver is. Dat zijn twee heel verschillende skills. Als klant moet je dus zelf de teksten voor je website aanleveren om het ontwerp samen te laten komen. Helaas is dit vaak het gedeelte waar veel ondernemers op het laatste moment haasten en stressen.

Voelt het schrijven van alle teksten voor je website compleet overweldigend voor jou? Onthoud dat er copywriters zijn die dit werk van je kunnen overnemen en ervoor kunnen zorgen dat je alles klaar hebt om aan het ontwerp te beginnen. Bedenk wel dat zij ook vooruit geboekt worden en dat je hun tijdlijn wilt afstemmen op de launch van je website, zodat alles op elkaar aansluit en soepel verloopt.

Je moet vaak toch een 1-2 maanden wachten tot jouw favoriete webdesigner beschikbaar is. Dat is dan ook de perfecte tijd om je voor te bereiden op teksten. Die voorbereiding geldt trouwens ook wanneer je zelf gaat schrijven. Zo kan de webdesigner zich richten op het creëren van een prachtige en functionele website voor jouw bedrijf.

Vrouw achter laptop schrijft teksten voor een klant van De Ruwe Diamant Webdesign

Prijs en budget spelen een rol bij het kiezen van een webdesigner

Het is belangrijk om een budget in gedachten te hebben en te kijken welke opties binnen jouw prijsklasse vallen. Let op dat je niet alleen naar de prijs kijkt, maar ook naar de kwaliteit die je krijgt. Een goedkope webdesigner kan misschien verleidelijk lijken, maar je wilt niet inleveren op kwaliteit en functionaliteit!

Inspirational quote "Goals are DREAMS with deadlines"

Ik hoop dat deze tips je helpen bij het nemen van een goede beslissing. Dit proces kan erg leuk zijn wanneer je kiest voor een designer die bij jou past en wanneer je goed voorbereid bent.

Interesse om met mij samen te werken aan het ontwerpen van jouw website? I LOVE IT! Ik plan meestal 1-2 maanden vooruit, dus laten we binnenkort een kennismaking plannen om te praten over jouw bedrijf en welke website service het beste bij jouw wensen past.

Ik werk graag met fotografen, coaches, content creators en andere creatieve dienstverlenende ondernemers. Maar stuur me gerust een DM op instagram of neem contact op via mail of het contactformulier als je denkt dat ik een match ben bij jouw bedrijf en visie!

Vrouw zoekt op haar ipad naar informatie over het kiezen van de juiste webdesigner voor haar bedrijf.

Webdesign

Recente posts

Showit eerst uitproberen?
Download het gratis Website Template.

Vraag je je af of het echt zo simpel is? Probeer Showit zelf uit met dit gratis template. Start vandaag nog jouw 14-daagse proefperiode.

Gratis template

Briljante Showit Websites die jouw merk laten shinen!

Hi, ik ben Marloes! Ik help dienstverlenende ondernemers zoals jij met Showit websites die niet alleen mooi zijn, maar jouw bezoekers converteren naar betalende klanten!