Hoe maak je een moodboard voor jouw bedrijf of merk?

Als je op zoek bent naar een krachtige manier om je merkidentiteit te versterken, duik dan eens in de wereld van moodboards. Ik maak voor al mijn projecten een moodboard en vraag mijn klanten er ook altijd één te maken. Het is de perfecte tool om te ontdekken wat jij mooi vindt, wat bij jou past en welke mogelijkheden er allemaal zijn.

Wat is een brand moodboard precies en waarom is het belangrijk?

De belangrijkste reden om een moodboard te maken is: inspiratie. Een moodboard helpt je om na te denken over hoe je wil dat jouw merk eruitziet en voelt voor jouw klanten. Hierdoor creëer je consistentie in je logo, website, sociale media en andere brandingelementen.

Beginnen met strategie

Het is zo verleidelijk om meteen naar Pinterest te gaan en daar eindeloos te pinnen of om jezelf te verliezen in Instagram. Maar als je dat doet, sla je eigenlijk een cruciale stap over.

En die stap is het hebben van een duidelijk idee over jouw bedrijf. Wie ben jij eigenlijk? Wat wil je bereiken? Wie zijn jouw ideale klanten? En wat is de boodschap die jij wilt overbrengen?

Je kunt wel zeggen dat je de kleuren zwart en rood een mooie kleurencombinatie vindt, maar voor een Verloskundigepraktijk die zich richt op zwangeren is dat misschien niet de meest ideale keuze.

Dus voordat je begint met het samenstellen van jouw moodboard, is het belangrijk om eerst te bepalen wie jij bent en waar je voor staat.

Aan de slag met het maken van je moodboard!

1. Verzamel inspiratie

Duik in online platforms zoals Pinterest of Instagram om afbeeldingen, kleuren en lettertypes te vinden die passen bij de uitstraling die je voor ogen hebt. Verzamel ze op één plek, zodat je een overzicht hebt van de visuele elementen die jouw merk vertegenwoordigen.

2. Het maken van je moodboard

Gebruik digitale tools zoals Canva of ga old-school met schaar en lijm aan de slag om je verzamelde inspiratie tot leven te brengen op een moodboard. Experimenteer, speel met verschillende lay-outs en laat je creativiteit de vrije loop.

3. Breng tot leven

Je hebt vast een heleboel dingen gepind en opgeslagen, maar je zult vast niet alles kunnen gebruiken. Maak daarom een selectie van alles wat je wil houden en wat jouw merkidentiteit representeert. Gebruik deze selectie als leidraad bij het ontwerpen van je logo, website en andere visuele materialen. Laat de elementen van je moodboard terugkomen in alle aspecten van je branding, zodat je een samenhangend geheel creëert.

Notitieblok met een pen erop en een kleurenwaaier om een kleur te kiezen voor een moodboard maken.

Je moodboard verwerken tot jouw branding

Nu je moodboard helder is kun je aan de slag met je volgende stap: jouw branding creëren! Heb je hulp nodig hebt bij het ontwikkelen van jouw unieke stijl en branding? Stuur me gerust een DM op Instagram of kijk eens naar mijn Branding & Website pakket.

Polaroid foto's op een muur geplaatst om een moodboard te maken en inspiratie op te doen voor een nieuwe Showit website.

Branding, Tips & Tricks

Recente posts

Showit eerst uitproberen?
Download het gratis Website Template.

Vraag je je af of het echt zo simpel is? Probeer Showit zelf uit met dit gratis template. Start vandaag nog jouw 14-daagse proefperiode.

Gratis template

Briljante Showit Websites die jouw merk laten shinen!

Hi, ik ben Marloes! Ik help dienstverlenende ondernemers zoals jij met Showit websites die niet alleen mooi zijn, maar jouw bezoekers converteren naar betalende klanten!