Showit vs WordPress: welk platform past bij jou?

Je staat op het punt om je eigen website te (laten) maken, GOED BEZIG! Er zijn zoveel opties beschikbaar dat het overweldigend kan zijn. Eén van de grootste dilemma’s waar je voor staat is: Showit vs WordPress. I know the feeling… Ik heb zelf websites ontworpen in WordPress, maar ik voelde me beperkt en wilde meer creatieve vrijheid. Toen ik Showit ontdekte ging er een wereld voor me open en sindsdien is het voor mij Showit all the way!

In deze blogpost schrijf ik over het verschil tussen Showit vs WordPress, en leg ik je haarfijn uit waarom Showit mijn absolute favoriet is. Laten we eens kijken naar de belangrijkste aspecten van beide platformen en ontdekken welke het beste bij jou past.

Gebruiksgemak

Met Showit heb je ultieme creatieve vrijheid bij het ontwerpen van je website, zonder dat je ook maar één regel code hoeft te schrijven. Het is een visuele websitebouwer waarin je je website vormgeeft aan de hand van een gemakkelijk drag-and-drop systeem. Als een digitale schilder bent met een blank canvas! En het beste van alles? Je hoeft niks van code te weten!

Aan de andere kant kan WordPress soms overweldigend zijn, vooral voor beginners. Het vergt wat meer tijd en energie om alles onder de knie te krijgen, en zelfs dan loop je tegen beperkingen aan als het gaat om designvrijheid.

Een video gif van het Showit webdesign platform en hoe eenvoudig De Ruwe Diamant Webdesign een website ontwerpt

Design mogelijkheden

Showit biedt een overvloed aan mogelijkheden voor ontwerpen van je website, waardoor je deze volledig kunt laten aansluiten bij je eigen stijl en visie. Met het drag-and-drop systeem kun je elk element precies daar plaatsen waar jij het wilt. Het is als het hebben van een blank canvas waarop je al je creativiteit kunt loslaten.

WordPress heeft ook veel te bieden, vooral als het gaat om integratiemogelijkheden met andere softwareprogramma’s. Maar als het op design aankomt, ben je wel wat beperkter en zit je vooral vast aan ‘blokken’.

Mobiele responsiviteit

Zowel Showit als WordPress stellen je in staat om gedetailleerde ontwerpen te maken die perfect worden weergegeven op mobiele apparaten. Maar wat Showit onderscheidt, is de mogelijkheid om de mobiele versie los te editen van de desktop versie. Zo kun je voor desktop en mobiel andere keuzes maken als dat handiger uitkomt. Hierdoor zorg je voor een optimale gebruikerservaring van jouw bezoekers op elk soort apparaat.

Showit dashboard van De Ruwe Diamant Webdesign.

SEO

Voor elke website is SEO (Search Engine Optimization) van essentieel belang. En met Showit kun je gemakkelijk je website optimaliseren voor zoekmachines dankzij de ingebouwde SEO-tools. Voeg eenvoudig meta-beschrijvingen, alt-tekst en zoekwoorden toe om je vindbaarheid te verbeteren.

WordPress heeft ook sterke SEO-mogelijkheden, vooral met diverse beschikbare plug-ins. Als je bereid bent om hierin te duiken, biedt WordPress iets meer opties om je website goed vindbaar te maken.

SEO-instellingen van De Ruwe Diamant Webdesign.

Bloggen

Showit werkt naadloos samen met WordPress om jouw blogposts tot leven te brengen. Je profiteert van de krachtige bloggingmogelijkheden van WordPress als ook het gebruiksgemak van Showit’s drag-and-drop editor.

Support vanuit Showit

Showit biedt uitgebreide supportopties, waaronder een Help Center, gratis klantenservice via chat, een Facebook Community, helpartikelen en tutorialvideo’s. Dus als je ooit vastloopt, staan ze voor je klaar!

Helaas biedt WordPress geen officiële ondersteuning. Maar gelukkig zijn er genoeg hostingproviders die weten hoe ze met WordPress moeten omgaan en 24 uur per dag klaarstaan om te helpen. En als je op zoek bent naar tutorials en community’s voor WordPress, dan zijn er genoeg onofficiële bronnen online te vinden.

Beveiliging & Storingen

Showit zorgt ervoor dat je website gratis wordt beveiligd met een SSL (HTTPS) certificaat, wat niet alleen goed is voor de veiligheid, maar ook voor je SEO. Bovendien minimaliseert het gebruik van interne ontwikkelde software en code de kans op storingen.

In tegenstelling tot Showit maakt WordPress gebruik van talloze plug-ins die door verschillende ontwikkelaars zijn gemaakt. Dit kan leiden tot fouten en storingen, vooral wanneer er updates worden uitgevoerd en je website tijdelijk offline kan gaan. Ook moet je de plug-ins regelmatig updaten om hackers buiten de deur te houden.

Prijs

De prijs van elk platform hangt af van verschillende factoren, zoals je specifieke behoeften en technische vaardigheden. WordPress.org is gratis, maar je moet wel hosting kopen. Hosting kan variëren van € 5 – € 45 per maand, afhankelijk van de duur en het pakket dat je kiest. Als je bedrijf groeit en je hostingbehoeften toenemen, zullen de kosten ook aanzienlijk stijgen. Je zult namelijk moeten investeren in snellere hostingpakketten om al je bestanden en informatie op je website te kunnen hosten.

Showit biedt een 14-daagse gratis proefperiode, gevolgd door drie verschillende pakketten waaruit je kunt kiezen. Het goedkoopste pakket begint op $19 per maand. Hosting is hierbij inbegrepen. Showit is duurder in het begin, maar op de lange termijn betaalbaarder.

Showit prijzen

Conclusie

Het zal je vast niet verbazen, maar ik ben een enorme fan van Showit! De gebruiksvriendelijkheid, de creatieve vrijheid en de snelheid waarmee je een prachtige website kunt bouwen, maken het voor mij de overduidelijke winnaar. Voor veel ondernemers biedt Showit voldoende mogelijkheden om een website te maken die precies voldoet aan hun behoeften: klanten aantrekken en resultaten behalen.

Twijfel je nog over Showit? Heb je vragen of wil je gewoon iets anders bespreken? Ik help je graag verder! Neem gerust contact met me op en ik beantwoord al jouw vragen over Showit of WordPress. Laten we samen ontdekken welk platform het beste bij jou past!

Probeer Showit zelf gratis uit!

Vraag je je af of Showit echt zo simpel is en wil je het liever zelf eens ervaren? Probeer Showit dan eens rustig uit met mijn gratis template. Start vandaag nog jouw 14-daagse proefperiode.

P.S. Met onderstaande link krijg je zelfs de hele eerste maand gratis!!

Download het gratis template.

Een freebie van een mockup: een gratis Showit website template van De Ruwe Diamant Webdesign.

Ik werk graag met fotografen, coaches, content creators en andere creatieve dienstverlenende ondernemers. Maar stuur me gerust een DM op instagram of neem contact op via mail of het contactformulier als je denkt dat ik een match ben bij jouw bedrijf en visie!

Mockup van een tablet met daarin de website van De Ruwe Diamant Webdesign en het verschil tussen Showit en Wordpress

Showit, Webdesign

Recente posts

Showit eerst uitproberen?
Download het gratis Website Template.

Vraag je je af of het echt zo simpel is? Probeer Showit zelf uit met dit gratis template. Start vandaag nog jouw 14-daagse proefperiode.

Gratis template

Briljante Showit Websites die jouw merk laten shinen!

Hi, ik ben Marloes! Ik help dienstverlenende ondernemers zoals jij met Showit websites die niet alleen mooi zijn, maar jouw bezoekers converteren naar betalende klanten!