Salespage schrijven & bouwen? Zo doe je dat!

Je hebt een tof product of dienst ontwikkeld waar je trots op bent, en nu is het tijd om het de wereld in te slingeren. Maar hoe pak je dit aan? Naast het hebben van een geweldig product, is het cruciaal om een overtuigende salespage te creëren die potentiële klanten aantrekt en converteert. In deze blogpost ga ik dieper in op hoe je een effectieve salespage schrijft & bouwt die resultaten oplevert. Are you ready? 

Wat is een goede salespage? 

Een salespage ontwerp je om een dienst of product te verkopen. Wanneer deze ijzersterk in elkaar zit, dan is het een stuk makkelijker om de websitebezoeker tot aankoop of samenwerking over te laten gaan. Maar hoe bereik je dat? Eerst, focus! Wat wil je eigenlijk bereiken? Nieuwe klanten binnenhalen? Je nieuwsbriefabonnees boosten? Die nieuwe must-have van jou in de spotlight zetten? Of gewoon een verleidelijke deal delen? Houd dat doel scherp voor ogen terwijl je je salespage vormgeeft en vult met verleidelijke teksten. 

Kies een gebruiksvriendelijk ontwerp voor je salespage 

Make them stop, stay & scroll met een gebruiksvriendelijk ontwerp. Hiervoor raad ik zeker Showit aan. Met Showit heb je de vrijheid om helemaal los te gaan met je salespage ontwerp. En het beste is dat je geen diploma in webdesign nodig hebt! Je kunt eenvoudig ontwerpen en bouwen via Drag-and-drop.

Klinkt het te mooi om waar te zijn? Misschien moet je het eerst zelf ervaren! Download hier mijn gratis Showit website template en leer hoe Showit werkt. 

Mockup van een laptop met daarin het gratis Showit website template van De Ruwe Diamant webdesign inclusief logo en titel

Schrijf een catchy intro 

Je hebt het ontwerp van je salespage klaar. Nu is het tijd om deze te vullen met teksten die indruk maken. Die eerste tien seconden zijn make-or-break, dus zorg ervoor dat de bezoeker aan je lippen blijft hangen. 

Drie effectieve manieren om de aandacht te trekken met een catchy headline boven die catchy intro. Hieronder voorbeelden voor de salespage van een copywriter:

Beschrijf een droomscenario:

Teksten op je website die jouw droomklanten moeiteloos overtuigen.”

Benoem een pijnpunt:

“Je hebt te weinig tijd, maar veel waardevolle informatie om te delen.”

Leg uit wat je doet en voor wie je het doet:

“Tekstschrijver voor creatieve ondernemers.” 

Nu, schrijf een pakkende kop die kort en krachtig je aanbod beschrijft, een subkop die het gewenste eindresultaat van je publiek beschrijft en hoe jouw aanbod hen daarbij zal helpen. Vergeet ook niet een duidelijke oproep tot actie (CTA) knop toe te voegen. 

En hier nog een slimme tip: schrijf eerst je volledige salespage en laat de informatie even bezinken. Pas dan schrijf je die intro die alles samenbrengt, gebruikmakend van alles wat je al hebt voorbereid. 

Benoem de te verwachten resultaten: Hoe ga je het leven veranderen van de bezoeker? 

Laat de bezoeker watertanden bij de te verwachten resultaten op je salespage. Op je salespage wil de bezoeker geen twijfel voelen, maar een verlangen naar de resultaten die in het verschiet liggen. Je belicht de voordelen en de concrete resultaten na aanschaf. 

Bijvoorbeeld: In jouw online cursus leren ze niet alleen nieuwe vaardigheden, maar ontdekken ze ook hoe ze dit toepassen in hun dagelijks leven of bedrijf. Het e-book dat je aanbiedt, is niet zomaar een verzameling van informatie, maar geeft nieuwe inzichten en mogelijkheden. Met jouw dienst of product biedt je niet alleen een oplossing, maar ook een belofte van groei en succes. Zorg ervoor dat de resultaten tastbaar en meetbaar zijn. 

Lovende woorden van eerdere klanten

Laat zien wie er al voor je heeft gekozen! Testimonials (reviews) zijn van onschatbare waarde op je salespage, verspreid over de pagina en in een aparte sectie. Geschreven beoordelingen zijn krachtig, maar wat dacht je van Video testimonials? Door zowel geschreven als video te delen, geef je potentiële klanten een volledig beeld van de ervaringen van anderen met jouw product of dienst. Dit bouwt vertrouwen op en kan hen overtuigen om de sprong te wagen en bij jou te kopen. 

Een stukje over jou & je expertise 

Stel jezelf even voor. Wie ben jij, wat is jouw verhaal, je expertise en ervaring? Houdt dit kort maar krachtig. Laat zien dat je jouw doelgroep begrijpt en wat je precies voor ze kan betekenen. De rest van je verhaal gaat op de over mij pagina, maar het stukje op de salespage is als een soort Elevator pitch: de kers op de taart om de bezoeker te overtuigen!

Een mockup van een tablet met een kop koffie ernaast

Voeg een CTA & betaalfunctie toe & ka-ching!

Nadat je de bezoeker hebt overtuigd is het tijd voor actie om jouw geweldige dienst of product aan te schaffen. Plaats je CTA of betaalknop zowel bij de introductie als onderaan de pagina. Voeg verder geen andere links toe in de tekst, zodat de CTA de enige link is waarop de bezoeker kan klikken. Met Showit kun je eenvoudig koopknoppen van Shopify toe voegen aan je salespage, of je kunt een account aanmaken bij Plug & Play voor losse betaalpagina’s. 

Maak een groot succes van jouw cursus, e-book of dienst met een legendarische salespage 

Woohoo, je salespage staat. Nu is het tijd om je salespage te testen en te promoten. Of ben je nog niet zover en heb je toch iets meer moeite met het proces? Ik sta graag voor je klaar om samen bovenstaande stappen te doorlopen. Zodat jij straks die knaller van een salespage lanceert. Stuur me een e-mail of vul eenvoudig het contactformulier in.

Let’s create a salespage that sticks, make them stop, stay & scroll!

Marloes | De Ruwe Diamant Webdesign
salespage schrijven

Marketing

Recente posts

Showit eerst uitproberen?
Download het gratis Website Template.

Vraag je je af of het echt zo simpel is? Probeer Showit zelf uit met dit gratis template. Start vandaag nog jouw 14-daagse proefperiode.

Gratis template

Briljante Showit Websites die jouw merk laten shinen!

Hi, ik ben Marloes! Ik help dienstverlenende ondernemers zoals jij met Showit websites die niet alleen mooi zijn, maar jouw bezoekers converteren naar betalende klanten!