De #6 beste copywriting tips voor conversie: bye bye saaie teksten! 

Een geweldig design, met slaapverwekkende teksten? No thanks! Dit levert niet het resultaat op wat jij wil. Goed webdesign en sterke copy gaan hand in hand! Maar vaak ligt de expertise van de webdesigner niet bij het schrijven van de teksten, waardoor deze taak op jouw bord belandt. Of je nu besluit om dit helemaal zelf te doen of om uit te besteden, de uitdaging blijft hetzelfde: met zo min mogelijk tekst zoveel mogelijk relevante informatie overbrengen. Simpel gezegd: verleid, beïnvloed, overtuig en verkoop! Om je hierbij te ondersteunen, deel ik de beste copywriting tips. Bye bye saaie tekst helloooo conversie! 

#1 Duik in het hoofd van je websitebezoeker

Het hoofdpersonage van jouw website is de bezoeker. Ze komen namelijk niet op de pagina voor jou, maar voor zichzelf. Daarom is het van groot belang dat je jouw doelgroep goed kent. Doe zorgvuldig onderzoek naar de behoeften van je doelgroep, de voordelen van je producten en de diensten die je aanbiedt en voeg social proof toe aan je teksten. Wat maakt jouw aanbod beter dan andere opties? 

Herinner de bezoeker van jouw website bij elke stap waarom iets op hen van toepassing is of hoe het hen helpt. Pak hier telkens weer op terug. Spreek in de taal van je klant en houdt deze tone-of-voice vast op je gehele website. Het is aan jou de taak om de lezer echt te verleiden. 

#2 Houd het eenvoudig, kort & krachtig

Niets jaagt een bezoeker sneller weg dan eindeloze teksten. En laten we eerlijk zijn, wie heeft er tegenwoordig nog tijd voor lange, ingewikkelde zinnen? Dus ditch het vakjargon, vage termen en lange zinnen. In de wereld van copywriting geldt echt: less is more. Schrijf duidelijke koppen en tussenkoppen en zorg voor een actieve schrijfstijl met voorbeelden. Vergeet niet om te checken of jouw tekst aansluit bij waar je lezer naar op zoek is. 

#3 Skip de twijfelwoorden en schrijf actief 

Jij en je aanbod zijn de sh*t! Je hebt er hard voor gewerkt, cursussen gevolgd en bent een expert in jouw vakgebied. Geen reden om bescheiden te zijn. Twijfelachtige woorden in jouw teksten zijn overbodig en doen zelfs afbreuk aan jouw boodschap. Ze zaaien twijfel bij de lezer en maken de tekst onnodig lang, wat niet bijdraagt aan het leesplezier. 

Denk bij twijfelwoorden aan termen als: misschien, wellicht, eventueel, mogelijk, waarschijnlijk. En het woord waar we ons allemaal (ja, ik ook) aan schuldig maken: ‘KUNNEN’. Verwijder deze woorden uit jouw teksten en je zult merken dat ze overtuigender worden voor jouw bezoekers. 

London Blue Topaz Showit Website template

#4 Trek de aandacht met krachtige koppen vol met emotie 

Een headline is de attention grabber. Het bepaalt voor 80% of iemand de rest van de tekst leest. Dat is nogal wat! Daarom is het van belang om direct duidelijk te maken waar de tekst over gaat en wat de lezer eraan heeft. Gebruik woorden die emoties oproepen, zoals opwinding, nieuwsgierigheid, verlangen of urgentie. Kies één emotie en speel daarop in om de lezer te verleiden verder te lezen. Hierbij geldt dat negatieve emoties doorgaans krachtiger werken dan positieve. En om het nog persoonlijker te maken, spreek je de lezer aan met ‘je’, ‘jij of ‘jouw’.

#5 Catchy call-to-action 

Door call-to-actions (CTA’s) toe te voegen aan je webpagina’s, leid je de lezer naar de benodigde informatie. Een CTA stimuleert actie en heeft als voornaamste doel aandacht te trekken en conversies te genereren. Begin altijd met het vaststellen van het doel. Een call-to-action hoeft niet lang te zijn, maar juist krachtig en eenvoudig. 

Voorbeelden van effectieve CTA’s zijn onder andere: 

  • Schrijf je vandaag nog in
  • Plan je call
  • Ja dat wil ik!
  • Lees meer
  • Verzenden

Maar, pas wanneer je deze CTA’s daadwerkelijk test, zul je ervaren hoe krachtig ze zijn en hoe je doelgroep erop reageert. Door consistent gebruik en analyse van CTA’s kun je je strategie bijsturen en maximaliseren wat jouw berichten teweeg kunnen brengen.

#6 Laat de bezoeker zien wie je bent 

Jezelf zijn is je superpower. Laat je persoonlijkheid in je teksten zien en blijf vooral lekker jezelf. Zo vind ik het heerlijk, zoals je vast al gemerkt hebt, om er af en toe een Engels woord doorheen te gooien. Dit geeft een speels en dynamisch karakter aan je communicatie, waardoor de lezer zich meer verbonden voelt met jou als persoon of je merk. Wees authentiek en laat je eigen stem doorklinken in je teksten, zo trek je ook echt de klanten aan die perfect bij je passen. 

Vrouw werkt op bed aan een Showit website van De Ruwe Diamant Webdesign

Zet je pen maar schrap met deze copywriting tips 

Met deze copywriting tips in gedachten, hoop ik dat je enthousiast wordt om je webteksten aan te pakken en te verbeteren. Goede webdesign en sterke copy gaan hand in hand, dus als je nog op zoek bent naar een webdesigner die jouw zorgvuldig gekozen woorden tot leven brengt in een mooi design ontwerp: I’m your woman. 

Ik ben Marloes, Showit Webdesigner & Crazy Creative.

Mijn specialiteit? Het creëren van unieke websites en branding die dienstverlenende ondernemers en coaches helpen om de leukste klanten aan te trekken. Wil je weten of ik een match ben bij jouw bedrijf en visie? Plan dan hier een gesprek met mij in, of stuur me een DM op Instagram. Hebben we een goede klik? Dan ga ik aan de slag met jouw shiny website, die converteert! 

Gratis Showit Website Template

Wist je trouwens dat ik in mijn templates ook Copywriting Prompts toevoeg? Zo heb je een leidraad voor goede copy. Dit maakt het voor jou makkelijker om titels te schrijven die jouw klanten enthousiast maken (en dus laten converteren yesss!).

Bekijk bijvoorbeeld de blog over het gratis Showit website template.

Marloes | De Ruwe Diamant Webdesign
Vrouw achter laptop maakt branding en huisstijl voor een klant van

Tips & Tricks

Recente posts

Showit eerst uitproberen?
Download het gratis Website Template.

Vraag je je af of het echt zo simpel is? Probeer Showit zelf uit met dit gratis template. Start vandaag nog jouw 14-daagse proefperiode.

Gratis template

Briljante Showit Websites die jouw merk laten shinen!

Hi, ik ben Marloes! Ik help dienstverlenende ondernemers zoals jij met Showit websites die niet alleen mooi zijn, maar jouw bezoekers converteren naar betalende klanten!