Leer Showit met het Gratis Website Template

Het template

Als je nog niet bekend bent met Showit, dan is dit jouw kans om op een super handige (en gratis!) manier kennis te maken met het platform en zelfs een kickstart te maken met jouw eigen website! Met mijn gratis Showit website template heb je namelijk binnen no-time een homepage klaar die jouw bedrijf of merk laat shinen!

Bekijk het template live in je browser

Wat is Showit?

Showit is een drag-and-drop websitebouwer waarmee het mega eenvoudig is om een professionele website (en blog) te ontwerpen & bouwen. Je werkt met een wit canvas en kunt daarop alles maken wat jij wil. Eenvoudig afbeeldingen en vormen erin slepen, custom lettertypes toevoegen, animaties toepassen, video’s embedden.

Je kunt er zo ongeveer ALLES aanpassen en hebt daarmee volledige creatieve vrijheid! Zónder dat je ook maar één regeltje code nodig hebt.

Gratis Showit Website Template in de Showit dashboard omgeving van De Ruwe Diamant Webdesign

Hoe start ik met Showit als beginner?

Om te starten hoef je alleen maar een gratis proefaccount aan te maken bij Showit. Daarmee kun je Showit 7 dagen gratis gebruiken voordat je besluit of je verder wil gaan. Je hoeft geen credit card gegevens in te vullen en je zit dus nergens aan vast! Wel zo fijn toch?

En met deze link krijg je naast die 7 dagen óók nog eens je hele eerste maand gratis! Hoppa! Dat is mooi meegenomen toch?

Zodra je jouw Showit account hebt aangemaakt en mijn Showit template hebt gedownload, hoef je alleen nog maar de Share Key in je Showit account te installeren. De instructies hiervoor vind je in de PDF van de download.

Content verzamelen

Voordat je direct in het ontwerp van je website duikt, is het slim om eerst jouw websitecontent en afbeeldingen te verzamelen. Zo ben je helemaal ready to go wanneer het tijd is om te ontwerpen. Je kunt de structuur van het template volgen, maar ik raad je aan om eerst jouw webteksten in een Google Doc te typen. Zo kun je altijd teruggaan en aanpassingen kan maken waar nodig. Denk goed na over de ‘customer journey’ en schrijf aan de hand daarvan jouw teksten.

Begin met het verzamelen van al jouw merkassets, branding afbeeldingen en/of stockfoto’s op één plek. Zodra alles gereed is, is het tijd om jouw website helemaal aan te passen! Tip: ik heb zelf een abonnement bij Haute Stock voor al mijn stock afbeeldingen. Je kunt 15% korting krijgen met deze link.

Kleuren, lettertypes en afbeeldingen aanpassen in het template

Het is super eenvoudig om de kleuren en lettertypen aan te passen in de designinstellingen van het Showit dashboard. Wanneer je één kleur of lettertype wijzigt, zie je deze verandering direct overal doorgevoerd worden.

Een video gif van het Showit webdesign platform en hoe eenvoudig De Ruwe Diamant Webdesign een website ontwerpt

Moet ik jouw template gebruiken?

Dat mag je helemaal zelf weten! Je mag het hele template gebruiken of alleen één canvas. De keuze is aan jou.

Als je besluit om mijn gratis Showit website template te gebruiken, dan zou ik het super leuk vinden als je @deruwediamant tagt op Instagram. En als je toch wat meer pagina’s nodig hebt of geen tijd hebt om zelf aan de slag te gaan, dan kan ik je ook helpen met een Website op maat. Als je dat wil, kan ik ook een nieuwe huisstijl voor je ontwikkelen (primair en secundair logo, kleuren en lettertypes).

Ik werk graag met fotografen, coaches, content creators en andere creatieve dienstverlenende ondernemers. Stuur me gerust een DM op instagram of neem contact op via mail of het contactformulier.

Waar kan ik meer leren over Showit?

Showit heeft geweldige helpdocumenten waar je alles kunt vinden als je zelfstandig aan de slag wil gaan met mijn template als leidraad.

Een freebie van een mockup: een gratis Showit website template van De Ruwe Diamant Webdesign.

Met Showit ontwerp jij zélf je eigen website!

Ik hoop dat deze blogpost je heeft geholpen om de basis van Showit en het platform te begrijpen. Als je meer wil weten over Showit, bekijk dan mijn andere blog posts:

ls je nog extra vragen hebt, aarzel dan niet om me een e-mail of DM te sturen!

Mockup van een laptop met daarin het gratis Showit website template van De Ruwe Diamant webdesign inclusief logo en titel

Showit, Tips & Tricks

Recente posts

Showit eerst uitproberen?
Download het gratis Website Template.

Vraag je je af of het echt zo simpel is? Probeer Showit zelf uit met dit gratis template. Start vandaag nog jouw 14-daagse proefperiode.

Gratis template

Briljante Showit Websites die jouw merk laten shinen!

Hi, ik ben Marloes! Ik help dienstverlenende ondernemers zoals jij met Showit websites die niet alleen mooi zijn, maar jouw bezoekers converteren naar betalende klanten!